Občania budú rozhodovať o sume 20-tisíc eur

08.02.2014 Banská Bystrica

Po Bratislave a Ružomberku je Banská Bystrica tretím mestom na Slovensku, ktorého obyvatelia budú priamo rozhodovať o využití časti rozpočtu. Poslanci mestského zastupiteľstva na októbrovom zasadnutí schválili tzv. participatívny rozpočet v rámci ktorého budú o sume takmer 20-tisíc eur z mestského rozpočtu rozhodovať priamo občania.
Svoje predstavy a očakávania ako efektívne využiť vyčlenené finančné prostriedky môžu všetci Banskobystričania starší ako 15 rokov prezentovať na prvom diskusnom fóre k participatívnemu rozpočtu, ktoré sa bude konať 13. februára 2014 o 16.00 hod. vo Veľkej sieni Mestského úradu na ul. Československej armády č. 26. Účastníci budú mať jedinečnú príležitosť rozhodnúť o prioritných oblastiach realizácie projektov participatívneho rozpočtu (napr. životné prostredie, kultúra, šport, mládež, sociálna oblasť a pod.), ako aj o maximálnej výške finančných prostriedkov na jednotlivé oblasti resp. projekty. Na diskusnom fóre budú môcť občania zároveň diskutovať o spôsoboch a možnostiach ako do uvedeného procesu zapojiť čo najviac ľudí a šíriť o ňom efektívnu osvetu.
Nenechajte si ujsť jedinečnú šancu priložiť ruku k dielu a prispieť k tomu, aby naše mesto bolo zase o niečo lepšie a krajšie. Všetci ste srdečne vítaní!

Štatút participatívneho rozpočtu a ďalšie podrobnosti sú k dispozícii na ww.banskabystrica.sk.

Barbora Winterová
tlačová tajomníčka mesta Banská Bystrica
 

Vyberte región